Alergenii din parfumuri !

04/02/2010 16:10

Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont este acela că produsele cosmetice de lux nu se vând la tarabe, pe stradă, şi preţul acestora nu este unul modest. Produsele cosmetice de lux se comercializează în magazine de specialitate, se caracterizează printr-o calitate deosebită, mod de prezentare atrăgător şi preţuri pe măsură. Produsele cosmetice nu sunt doar pentru înfrumuseţare, ci contribuie şi la menţinerea sănătăţii fizice şi mentale.

Comercianţii români de parfumuri sunt obligaţi să specifice pe etichete compuşii care pot provocă alergii. Măsura vine în urma unei directive obligatorie în ţara noastră din luna martie a.c., prin care se urmăreşte evitarea eczemelor şi a crizelor de astm provocate de alergenii din parfumuri şi cosmetice. Alergenii sunt particule care generează alergii.

APC România a dat publicităţii lista specialiştilor europeni cu cei 26 de alergeni, substanţe care provoacă alergii de contact: benzylidèneheptanal, alcool benzylique, alcool cinnamylique, citral, eugenol, hydroxycitronellal, isoeugenol, amylcinnamyl alcool, salicylate de benzyle, cinnamaldehyde, coumarine, geraniol, lyral, alcool 4-methoxybenzylique, cinnamte de benzyle, farnesol, lilial, linalol, benzoate de benzyle, citronellol, a-hexylcinnamaldehyde, d-limonène, oct-2-ynoate de methyle, alpha-cetone, evernia prunastri şi evernia furfuracea.

SURSA

 

—————

Back